19 Eylül 2014 Cuma

KİNOALI SALATA

İlk duyduğumda ‘Kinoa da nedir?’ dedim. Bu resmen kum gibi ince bulgura benzeyen bir tahıl. Biz bu tahılı yeni yeni öğreniyoruz. Nedeni bizden çok uzaklarda yetişmesi ve üretilmesi. Güney Amerika’da Peru’da yetişen ve İnkalardan bize miras kalan bir tahıl.
Açık ve koyu renkte olanları var. İçinde gluten barındırmıyor. Protein zengini. Lifli ve sindirim sistemine çok iyi geliyor.
Tanecikleri boncuk gibi nasıl da sevimli duruyor.

Sağlığa faydası saymakla bitmiyor; bütün bunlar bir yana lezzeti nasıl derseniz???

9 Eylül 2014 Salı

ET KÖFTELİ PATATES

Hanımlar hayatınızı kolaylaştırmak istiyorsanız, mutlaka ve mutlaka planlı ve hazırlıklı olmalısınız. Genellikle et köftesi, börek gibi yiyecekleri hazırlayıp derin dondurucuda bulunduruyorum. Hepimizin çeşitli uğraşları, koşuşturmaları var. Yoğun tempo içinde ne olursa olsun akşama yenecek yemek için bir plan yapmamız gerekiyor. İşte size bildiğiniz, can kurtaracak bir yemek çeşidi. Et köftelerini önceden hazırlayıp derin dondurucunuza yerleştirin. Eve geldiğinizde dilediğiniz kadarını biraz pişirin; üzerine elinizde biber, sarımsak, domates gibi ne varsa bir de bir kaç tane patates koyun. Hepsini pişirin. İsterseniz yanına bir de makarna veya pilav yapın. Salatanızı hazırlayıncaya kadar akşam yemeğiniz hazır olsun.

5 Eylül 2014 Cuma

KÖZLENMİŞ BİBER SALATASI ve KIŞLIK BİBER

Mevsimin kırmızı ve yeşil biberlerini kış için hazırlama vakti geldi. Daha fazla beklemeden kırmızı ve yeşil biberleri kullanacağım yemeklere göre küçük-büyük doğrayıp derin dondurucuya yerleştiriyorum. Ayrıca iri kırmızı ve yeşil biberleri de ocakta veya fırında közleyip kış günlerinde kullanmak için derin dondurucuda bulunduruyorum. Yapacağınız çok basit... Közlediğiniz biberlerin kabuklarını ve iç çekirdekli kısımlarını alıp poşetleyeceksiniz. Günü geldiğinde poşetinden çıkartıp salatanızı yapacaksınız, o kadar... Peki közlenmiş biber salatasını nasıl yapacağım diyorsanız, cevabı burada...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...