28 Şubat 2014 Cuma

SIKMA (Adana Usulü)


Güneyde Adana'ya geldiğinizde simit ve kebaptan sonra rastlayabileceğiniz bir yiyecektir Sıkma. Geleneksel, ince gözleme tadında, peynir ve yufka ekmeğin birleştiği bir lezzet. Hemen hemen herkesin sevdiği klasik bir lezzet olan sıkma, sadece köy sofralarında değil, piknikte ve çay sofralarında da yerini alır.

26 Şubat 2014 Çarşamba

YOĞURTLU PATATESLİ SALATALIK

Bahar gelirken soframızda hafif, yoğurtlu ve bol salatalıklı bir salata hem yemeklerin yanına yakışır hem de öğün olarak tüketilebilir. Çok pratik ve kolay yapılabilen bu lezzetli salatayı bir kaç gün önce bahar sofram için yapmıştım. Merak ediyorsanız mutlaka denemelisiniz:)))

18 Şubat 2014 Salı

THY....SENİNLE GURUR DUYUYORUM


Geçtiğimiz günlerde buralardan çok uzaklarda ABD'de yaşayan kardeşimi, eşi ve yeğenlerimi ziyaret ettim. Adana'dan İstanbul-Newyork, sonra da Charlotte'ya uçtum. Evimden çıkıp sevdiklerime kavuşmak yaklaşık 16 saat sürdü. Bu uzun yolculuğu kendimi evimde hissettiğim THY ile yaptım. Bu upuzun yolculukta neler yaşadım bilmek ister misiniz?

10 Şubat 2014 Pazartesi

AŞIK KUĞULU PASTA - PROFİTEROLLÜ PASTA

Dostlarla birlikte sevgi gününü kutladık. O güne özel üzeri kuğulu, profiterollü bir pasta yaptım.
İçi profiterollü üzerinde birbirine aşık kuğularla sevgi dolu bir pasta....İki kuğunun birbirine bakışı kalp şeklinde oldu, görebildiniz mi?
Bu pastayı dostlarımla kesmeye kıyamadık, kuğuları da saklamaya aldık!!!

9 Şubat 2014 Pazar

DOSTLARLA SEVGİ GÜNÜ


Her yıl kutlanan Sevgililer Günü, bana göre sevgiyi seven kişilerin günü. İki sevgili olabileceği gibi arkadaş, dost, çocuk sevgisi de olabilir. Sevgililer günü tek bir günle sınırlanmamalı, bütün yıla yayarak yaşanmalı. 
Sevgi gününe yaklaşırken uzun yıllar beraber olduğumuz arkadaşlarım ziyaretime geldiler. Eski günlerden, dostluklardan, hatıralardan bahsettik; şimdi yaşadıklarımızı da birbirimize anlattık. Aslında biz birbirimizle sevgimizi paylaştık ve paylaşıyoruz. Sevgiyi paylaştıkça büyütüyoruz.

7 Şubat 2014 Cuma

KARNABAHAR SALATASI


Karnabaharı kullanarak lezzetli bir salata yapmak istedim. Evde el altında olan malzemeleri kullanarak bir salata oluşturdum. Karnabaharı yemekte zorlanan yeğenlerim ve Amerikalı misafirlerim salatayı çok beğendiler. Sağlık kaynağı sebzelerden salatalar yapmayı seviyor ve  farklı lezzetlere açıksanız bu salatayı mutlaka denemelisiniz:)) 

6 Şubat 2014 Perşembe

PATATES SALATASI


Patatesin her türlüsüne bayılırım. Kızartması, püresi, yemeği, salatası harika olur. Bu kez patates salatasını bol marullu yaparak soframda bulundurdum. Tabii ki içinde lezzet veren baharatlar ve tatlar da yer aldı.

5 Şubat 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI

Minyatür sebze Brüksel lahanası et yemeklerinin yanına çok yakışır. Bu kez garnitür yerine zeytinyağlısını pişirdim. Brüksel lahanası genelde acı olarak bilinir. Acısının olmaması için soğuklardan sonra Brüksel lahanasını almalısınız. Çünkü soğuk ile bünyesindeki acı tadı gitmiş oluyor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...